top of page

A. Grant "Originalai: kaip nesitaikstantys su taisyklėmis keičia pasaulį" recenzija

Atnaujinta: 2022-05-05




Adam Grant knyga "Originalai: kaip nesitaikstantys su taisyklėmis keičia pasaulį", 2017 - patiko, patiko, patiko. :)


Tikrai. Verčia suabejoti jau žinomomis tiesomis. Perskaičius šią knygą pasijutau atviresnė ir daug labiau abejojanti viskuo- tiksliau kvescionuojanti net ir neseniai įsišaknijusius dalykus. 


Pavyzdžiui, mes visi esame įpratę, gal tiksliau išmokę nekelti problemų, neturėti problemų darbe. Iš karto siūlyti problemų sprendimus. Arba mokymuose dažnai sutinkamas patarimas- vietoj žodžio "problema" vartoti žodį "iššūkis". O štai prašom- knygoje kaip tik siūlo darbuotojams įvardinti visas problemas ir nesiūlyti sprendimų. 


Begalė patarimų yra kaip suvaldyti emocijas. Pavyzdžiui, nerimaujant siūloma medituoti, giliai kvėpuoti, pasinerti į dabartinę situaciją su tikslu tapti ramiam, atsikratyti nerimo. O štai knygoje aprašoma, kad buvo atliktas tyrimas, jog nerimaujantys asmenys sau kartojantys "aš nekantrauju" pasiekia geresnių rezultatų nei bandantys save įtikinti "aš ramus". 


Ir dar daug pavyzdžių, kodėl delsti, kritikuoti, nepasitikėti yra gerai. Rekomenduoju HR specialistams, vadovams, svajojantiems apie savo verslą ir kiekvienam, ieškančiam naujo požiūrio taško.

68 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
Tapti savimi logo 2.png
bottom of page